Minidrivhus på 1-2-3!

Hei, igjen!

Jeg er nok ikke alene om å synes at hverdagen har ganske kjedelig nå, og jeg regner med at det er flere der ute som sliter med å finne ting å fylle dagene med. For tiden er jeg hjemme i Oslo, og tanten min tipset meg om en genial ting, nemlig å lage et minidrivhus! Hun var til og med så snill at hun bestilte og ordnet alt for meg, men det er heller ikke noe stress å fikse det selv. Så om noen måneder blir det (forhåpentligvis) tomater, squash og miniagurker her hjemme!

Med et minidrivhus har du noe koselig å stelle med, og du får også noe hyggelig å se fremover til! Så her kommer en kjapp, enkel “oppskrift” på minidrivhus:) (Dette koster selvfølgelig penger, men til gjengjeld er det ikke dyrt, og du får jo tross alt noe tilbake om noen måneder!)

 1. Gå inn på plantasjen.no og bestill det du trenger.  Her har du plantasjen sin “Dyrk selv”-side. Jeg bruker dette drivhuset, med 3 av disse fiberpottene oppi, men her kan du jo selvsagt variere selv, ut ifra hvor stort du vil ha det. Vi hadde lyst til å så tre ulike ting, og tenkte derfor at det var lurt å gå for det største:) Så må du velge frø, du kan velge mellom blomster-, krydder- og grønnsaksfrø. Det er selvfølgelig også viktig med riktig jord, skal disse plantene faktisk overleve – dette er noe jeg ikke har veldig stor ekspertise på, men jeg tenker at både denne og “Så- og kaktusjord” fra Mester grønn funker!

 2. Start såingen! For at dette ikke skulle gå galt valgte jeg å stå opp litt ekstra tidlig i dag, slik at mamma kunne hjelpe meg (ikke helt voksen helt enda), men så viste det seg at det egentlig var veldig enkelt. Trinnvis gjør du slik:
  • Ta oppi litt jord i hver av de små pottene (ca halvfullt)
  • Legg oppi frøene (det varierer fra plante til plante hvor mange frø som skal i hver plante; jeg tok oppi sånn ish 4 frø i hver potte for tomatplanten, og kun ett for de andre, fordi de var så store)
  • Et lite lag med jord over frøene, bare slik at frøene dekkes
  • Vann (ikke for mye, du vil ikke drukne de stakkars frøene)
  • Sett på “lokket” og plasser minidrivhuset på et lyst sted
 1. Vent, hehe. Ja, det blir naturligvis ikke planter med en gang, dessverre. Så sett minidrivhuset et sted du ser det, og husk og vann det innimellom så klart! Tenk så koselig det blir med tomater, miniagurker og squash om noen måneder!

Så lett er det altså å lage et minidrivhus! Håper noen flere har lyst til å prøve seg på dette:)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *