Ekskursjon til KSAT.

Hei fra Svalbard!

Dette semesteret tar jeg et fag som heter «Arctic environmental management». Her lærer vi om utfordringer, konflikter og internasjonale relasjoner når det gjelder det arktiske miljøet. I dette faget har vi mye gruppearbeid og aktiv læring. Sist fredag var vi på ekskursjon til Svalbard Satellittstasjon (KSAT), hvor vi fikk en god innføring i hva de driver med og hvorfor, i tillegg til at vi fikk en omvisning på én av de 120 antennene som var plassert på toppen av Platåberget rett utenfor Longyearbyen.

Vi ble hentet med buss utenfor UNIS kl 12:40, og kjørte ca. 20 min opp til Platåberget (Platåberget er området på toppen av fjellet man ser på bildet over). Vi var litt uheldige med været og fikk ikke særlig god utsikt på toppen (mørketid + tåke = ikke sant), men det er også mulig å gå på private turer i områdene rundt satellittstasjonen.

På bildet over ser dere to av antennene de har på KSAT. Antennene er dekket av et «hus», og det er viktig for at antennene ikke skal påvirkes av vær og vind, men også fordi det er enklere (og mer fristende) å drive vedlikehold av antennene da.

Vi får også muligheten til å dra på andre feltkurs og ekskursjoner senere i semesteret, og skal neste uke på snøscooter-kurs for å kunne dra lenger ut av byen! Det er faktisk kun 40km med vei her på Svalbard (funfact), så man er avhengig av snøscooter for å ha feltarbeid lenger inne i fjordene osv. (stay tuned for blogginnlegg om snøscooter-trening neste uke;)).

xoxo biologistudenten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *