Tidlegare i veka hadde eg ein del tid til overs og bestemte meg for å baka havrekjeks. Dei er veldig gode, kjekke å ha når ein er i farta og ikkje minst sunne! Her kjem difor både oppskrift og framgangsmåte. Oppskrifta inneheld både gluten og laktose men kan enkelt lagast både gluten- og laktosefritt.
Oppskrift:
250 g havregryn (evt glutenfri)
3 dl mjøl (hvetemel, evt glutenfri lys melblanding)
2 ts bakepulver
1 ss sukker (kan fint sløyfast)
75 g smelta smør (evt laktosefritt)
2 dl mjølk (evt havremjølk eller laktosefri mjølk)
Set omnen på 210 grader varmluft.
Bland ingrediensane saman i ein bakebolle, anten med hendene eller ein sleikepott.
Ha rikeleg med mjøl på kjøkenbenken, og kjevle ut (har du ikkje kjevle, bruk noko anna, døme: flaske)
Trykk ut runde kjeks med eit glas eller ein kopp og legg på steikebrettet.
Set i omnen i ca 10-15 min, når dei byrjar å bli gylne er dei ferdige og må leggast på rist.
Legg i ein kakeboks når dei er heilt nedkjølte…
…og du har gode, sunne kjeks du kan nyta på farta i ein travel studentkvardag 😉
Klem lektorstudenten <3