10 kjappe med Medhusja

1.Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Medhusja og er 22 år. Jeg studerer nanoteknologi her i Bergen, og stortrives med det. Jeg kommer fra samme sted som Karen kommer fra, nemlig Sandnes. Sandnes er byen rett ved siden av Stavanger. Jeg bruker fritiden min for det meste på å trene, henge med venner, på verv og serie ?

 

2.Hvilket studie går jeg på?

Jeg går på nanoteknologi, og dette er da mitt fjerde år. Nanoteknologi er en tverrfaglig studie som har fokus på at når du er ferdigutdannet så skal du kunne ha evnen til å snakke på tvers av fagfelter. I min studie så har vi litt av alt – litt matte, litt kjemi, litt molekylærbiologi og litt fysikk.  Men så har vi en del frie emner som vi kan bruke til å spisse oss mot noe mer konkret til masteren. I nanoteknologi kan du gå i retningen av nanokjemi, nanomedisin/nanobiomedisin eller nanofysikk i masteren. Jeg er mest glad i kjemi, og valgte derfor mer kjemifag enn alt det andre.

 

3. Hvorfor valgte jeg nanoteknologi?

Jeg valgte nanoteknologi rett og slett fordi det var det eneste studiet som vekket interesse hos meg! Det hørtes utrolig spennende ut, fremtidsrettet og ikke minst veldig sci-fi ut. Og det er nettopp det nanoteknologi er. Jeg liker å forklare nanoteknologi som foreningen av Harry Potter verdenen med virkeligheten, hehe.

 

4. Hva inngår i studiet? 

Som sagt så har vi litt matte, fysikk, kjemi og molekylærbiologi. Disse er med på å bygge på tverrfagligheten av studiet. I tillegg til disse har vi nanofagene, som er mine favoritter. I det første nano-emnet får vi studenter lov til å hospitere hos ulike forskningsgrupper for å se hvordan nanoteknologi blir brukt i forskning. I et senere nano-emne får DU lov til å lage nanopartikler og lignende. Utrolig spennende emner altså!

Som en nanoteknologer er det viktig at du er stødig men også ekstremt nøyaktig siden vi jobber nede på nanoskala. Så lab-emnene vi har er med på å styrke ens ferdigheter innenfor lab omgivelser, og ens evne til å jobbe selvstendig, strukturert og nøyaktig.

Nanoteknologi går ut på å endre og manipulere strukturer eller materialer på nanoskala (det vil si 10^-9 meter) sånn at vi som nanoteknologer kan lage materialer med ønsket egenskaper. Dette kan være katalysatorer, nanomaterialer (type nanotubes), til utvikling av instrumenter og masse mer. Nanoteknologi er derfor et bredt, men stort felt som er med på å skape det moderne verden. Nanorevolusjonen er på vei inn i Norge!

 

5. Hvorfor Bergen? 

Det at det ble Bergen er både tilfeldig og ikke. Når jeg skulle søke på et utdanningsprogram i VG3 tenkte jeg at det hovedsakelig hadde ingenting å si hvor jeg endte opp så lenge jeg fant en studie jeg er fornøyd med. Så når jeg for første gang hørte om nanoteknologi og gjorde litt research på nettet om hvilke universiteter som tilbyr det, så jeg at UiB var blant en av dem. Det var da jeg begynte å tenke på beliggenhet og lignende. Jeg endte så med å velge Bergen siden det ikke er så langt i fra Sandnes (4-5 timer med buss eller båt, 40 min med fly) i tillegg til at jeg hadde hørt fra en del bekjente om at de stortrivdes i Bergen. Og jeg er så sinnsykt glad for at jeg gjorde det! Man tenker ikke så mye på hva det har å si å kunne bo så sentralt og så nærme hjembyen, men det har en god del å si.

 

6. Hvor bor jeg? 

Jeg bor i en hybelleilighet for meg selv i en av Sammen (studentsamskipnaden i Bergen) sine studentboliger. Den ligger ca. 15 min gågange fra campus, så jeg pleier å gå til forelesninger. Veldig praktisk! Jeg begynte å søke etter hybel/kollketiv relativt sent, men hadde helst lyst på eget bad, mens kjøkken kunne jeg dele på. Det endte opp med at jeg fikk tilbud om en hybelleilighet med eget kjøkken og bad, og jeg takket ja til det. Har bodd her siden, og trives godt! Jeg bor i sjette etasje og har utsikten over Store Lungegårdsvannet og Fløyen <3

 

7. Har jeg deltidsjobb? 

Jeg har foreløpig tre deltidsjobber. Jeg jobber i infosenteret for realfagsstudenter (på campus), som studentambassadør for MatNat-fakultet og som mentor hos MentorNorge. Alle mine deltidsjobber er veldig fleksible, som passer veldig bra med å være student! Så da har jeg muligheten til å kunne ta litt fri fra jobb i eksamenstida.

 

8. Hva gjør jeg helst utenom studiet? 

Jeg er veldig glad i å henge med venner og gjøre noe sosialt! Så jeg bruker tiden utenom studiet til å finne på noe med venner, det kan være alt fra filmkveld til spillekveld til kafé-besøk og fjelltur! Jeg er også med på de ulike sosiale, men også faglige arrangementer som arrangeres rundt omkring på fakultetet og i Bergen. Det er nemlig mye gøy som skjer i Bergen hele tida!

Jeg er også veldig glad i å trene, og har medlemskap hos Sammen Trening. De har et utrolig godt tilbud for studenter, og jeg tar bruk av dette. Så jeg pleier å gå på de skam kjekke, varierende gruppetimene de har.

Ellers så sitter jeg i styret for Nanos som er fagutvalget for nanoteknologi og nanovitenskap, og bruker aktivt fritiden til å skape, opprettholde og forbedre det utrolig flotte studentmiljøet vi har! Jeg syns det å sitte i styret er noe av det kjekkeste jeg har valgt å gjøre i studietiden min, for du er med på å bidra til felleskapet, så jeg oppfordrer sterkt alle andre til å gjøre det samme ?

Jeg er også suuuperglad i å gå på konserter, som passer så bra med å bo i Bergen hvor det er så mange flotte konserter en kan dra på. Ellers så er det ikke langt fra Bergen til Oslo hvor jeg ofte ender opp med en vennegjeng på ulike konserter, hehe.

Og selvfølgelig, som de fleste andre bruker jeg tid på å se serier også!

 

9. Topp tre : favorittmat, favorittserie, favorittfilm?

Favorittmat: Hmmm….. Briyani, kina mat og en tamilsk rett som heter Kottu Roti

Favorittserie: Har så mange at jeg har mistet tellingen, haha! Men Flash, Brooklyn nine nine og One day at a time er mine foreløpige favoritter

Favorittfilm: Å, den er vanskelig! Alt av komedie, romcom og sci-fi?

 

10. Tre kjappe: A eller B menneske, Serie eller musikk, Kaffe eller te?

A eller B menneske: DEFINITIVT B menneske, men prøver hardt å bli A menneske, hehe

Serie eller musikk: Serie OG musikk!

Kaffe eller te?: Kaffe i eksamenstida, ellers te <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *