SDG-konferansen 2021🌍

Når: 10.-12. februar
Hvor: digitalt
Pris: GRATIS <3

Den årlige konferansen er initiert av UiB, i dialog med andre norske universitet, kunnskapsdepartementet, utenriksdepartementet og kommunal- og moderniseringsdepartementet. SDG Bergen er et strategisk initiativ fra Universitetet i Bergen for å skape engasjement og kunnskap rundt FNs bærekraftsmål. Målet med den årlige konferansen er å oppfordre til debatt og diskujon rundt FNs bærekraftsmål. Dette er en helt unik konferanse på verdensbasis!

I år er fokuset globale uliketer, et tema relevant for alle de 17 bærekraftsmålene. Hovedtemaet er «The SDGs after the crisis», altså FNs bærekraftsmål etter pandemien. Fokuset rettes altså mot utfordringene verden vil møte etter pandemien.

Konferansen starter med Day Zero – en ✨akademisk fest✨ med workshops, debatter og andre aktiviteter som er relevante for FNs bærekraftsmål.

Denne dagen er det blant annet flere parallelle økter, der du kan høre på flere (vanvittig) spennende panelsamtaler – og du kan stille spørsmål til dyktige fagfolk!

Noen av de maaaange temaene du kan lære mer om:

• Når bærekraft blir business
  • Ethics as a driving force towards sustainable future food consumption
  • Hvor viktig er naturmangfold (SDG 14 og 15) for å nå klimamålet (SDG 13), og deres rolle for å minske ulikhet (SDG 10)?
  • Ja takk, begge deler? Bærekraft og arbeidsrelevans i utdanningene
  • Vindkraft – redning eller mareritt?
  • Studying sustainability while sailing over the Pacific in summer 2022

En svært relevant del av programmet er innlegget fra UN Global Impact, som diskuterer hvordan man kan finne praksisplasser relatert til bærekraftsarbeid for studenter (markert i fet skrift over)!! Les om det her!

Dag 1 og 2, altså torsdagen og fredagen, er det flere spennende samtaler og foredrag. Her har du virkelig en sinnsykt god mulighet til å lære mer om dagsaktuelle og viktige temaer, og du vil få mulighet til å stille spørsmål til virkelig dyktige fagfolk innenfor et stort spekter av fagfelt.

Hvis du ikke allerede har trykket SKAL på arrangementer på Facebook så er det på tide å gjøre det nå. Husk også å registrere deg – dette er HELT GRATIS, men dette er såpass profesjonelt at det ikke bare sendes live på Facebook, så du må være meldt på på forhånd. Men det er selvfølgelig ikke bindene, så meld deg på uansett!

Håper virkelig mange av dere tar turen innom – har du meninger og tanker om hvordan ting burde gjøres i verden så må du rett og slett ta turen innom!

Her kan du lese rektors invitasjon:

Kjære alle studenter.

Det nærmer seg tiden for UiBs nasjonale bærekraftskonferanse 10.-12. februar. I år blir konferansen digital, med gratis deltakelse. Som tidligere gjentar vi suksessen Day Zero den 10. februar. Dette er relevant for alle studenter, fra alle fag.

På Day Zero kan du delta på en rekke svært interessante seminarer og workshops med ulike tilnærminger til bærekraft.

Det er mer enn 30 arrangementer å velge mellom, og temaene spenner vidt. Kanskje finner du inspirasjon til en fremtidig masteroppgave eller ideer til å søke bærekraftorienterte jobber etter studiet? Ta en titt på listen av arrangement ved å følge lenken og meld deg på: https://www.uib.no/en/sdgconference/138845/day-zero-wednesday-10-february

Jeg håper du får en fin dag, og at du får stort utbytte av bærekraftkonferansen vår.»

Håper vi sees der!

God mandag videre<3