Hva gjør Bergen til den beste studentbyen?

Hei, igjen!

Søknadsfristen for høyere utdanning nærmer seg, og det er på tide at de av dere som skal søke plasserer studier i Bergen høyere opp på listen;) Så her skal dere få noen grunner til å velge Bergen som din studentby!

  1. Godt miljø blant studentene! Jeg har enda ikke møtt en student her i Bergen som er misfornøyd med studielivet her i Bergen. Selv om Bergen er en av Norges større byer virker studentbyen Bergen akkurat passe stor. Siden selve sentrum er relativt lite, og alle byggene til universitetet også ligger i sentrum er alt av aktiviteter og arrangementer knyttet til studenttilværelsen utrolig sentralt! Blant annet har vi kvarteret, studentenes “kulturhus” i Bergen, som ligger midt i sentrum. Her er det arrangementer så og si hver kveld, så det er alltid noe å finne på! I tillegg er alle fakultetene, fagutvalgene osv. flinke til å arrangere ulike ting, slik at det er lett å møte nye mennesker og være sosial! 
  2. Godt kollektivtransporttilbud! Bergen sentrum er som nevnt ikke så alt for stort, og i tillegg er det mange studenter som studerer ved de ulike utdanningsinstitusjonene her i Bergen, hvilket bety at ikke alle kan bo i sentrum. Mange må derfor bo noe utenfor sentrum, blant annet på steder som Fantoft, Skuteviken/Sandviken, Solheim og Møllendal. Dette går imidlertid veldig fint fordi kollektivtransporten i Bergen er så bra som den er. Bybanen går fra sentrum og ut til Flesland forbi mange steder studenter bor. I tillegg går det busser så og si overalt ellers. Det er også verdt å nevne at bybanen går helt til kl 03.45 i helgene!!
  3. Byfjellene! Skulle du noen gang bli litt lei av å lese og gå på forelesninger (det skjer overraskende ofte, og det skjer med alle!) så har du i Bergen muligheten til å få et skikkelig avbrekk! Byfjellene omringer byen, og byr på mange unike turmuligheter. Heldigvis er det også noe for enhver smak (ikke alle liker kjempelange, bratte turer – meg selv inkludert)! Selv har jeg aldri vært personen som bare tar meg en fjelltur når det passer meg, men her i Bergen setter jeg virkelig pris på denne muligheten. 
  4. Byuniversitet! Universitetet i Bergen er Norges eneste byuniversitet, som betyr (som nevnt) at alt som tilhører universitetet holder til i sentrum. I utgangspunktet tenkte jeg at dette ikke ville påvirke meg noe særlig, men der tok jeg feil! Å ha sentrum i umiddelbar nærhet er utrolig deilig! Det å kunne gå ti minutter fra lesesal til absolutt alt Bergen har å by på er vanvittig deilig! Om du trenger ny skrivebok eller bare vil spise en god lunsj er alt i kort avstand! 
  5. Sol = tomme lesesaler! Noe av det beste med Bergen er soldager!! Når solen titter frem her i Bergen strømmer studentene fra lesesalene og til parker og lignende, og det er rett og slett helt herlig. Og Bergen er ganske nydelig i sol! 
  6. Mange utesteder! En ting noen sikkert vektlegger mer en andre er antallet uteplasser i en by. Her i Bergen har vi mange utesteder å velge mellom, spesielt som student. En gylden mulighet til å bli kjent med flere!

Hvis du lurer på noe så bare kommenter her eller send oss en melding på instagram (@realfaguib)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *