Nytt semester (molekylærbiologi)!

Hei igjen og godt nyttår fra molekylærbiologistudenten!!

Nå har jeg kommet meg tilbake til Bergen etter en god og lang juleferie i Oslo! Det har vært utrolig deilig å koble av hjemme med familie, venner og ikke minst god mat og SNØ, men jeg tror ikke jeg er alene om å synes at det er ganske deilig å komme tilbake til Bergen også. Så nå er jeg i hvert fall tilbake i kollektivet og er klart for et nytt semester! Undervisningen starter for min del ikke før neste uke, men fordi jeg begynte å bli litt lei av familien, og fordi jeg ville se folk igjen så dro jeg tilbake en uke før studiestart. 

Dette semesteret her (som alle andre semestre) skal jeg jeg ha tre emner (med mindre man velger å ta noen ekstra emner, men det kommer da utenom de tre du må ha). Denne våren skal jeg ha emnene MOL100 (innføring i molekylærbiologi), KJEM110 (kjemi og energi) og KJEM130 (organisk kjemi). 

Selv gleder jeg meg aller mest til MOL100, for det blir det førstet emnet jeg skal ha som går direkte på det studiet jeg faktisk har valgt. Det er mange som synes at det har vært dumt at dette emnet ikke var et av de første emnene man har på høsten, så høsten 2020 endres dette slik at man har det første semester! Så alle nye studenter fra høsten av får en mye bedre oppbygging av bachelorgraden enn det vi har (er også noen andre endringer som innføres). MOL100 gir en oversikt over hva molekylærbiologi faktisk er, og vi skal lære om de nyeste metodene som brukes i faget og ulike prinsipp og prosesser i ulike organismer. 

KJEM110 er et labemne som går gjennom det helt grunnleggende i kjemi. Det bygger på kjemi 1 og 2 fra videregående, men mange har klart seg uten kjemi 2, og noen har sikkert også klart seg uten noen kjemiforkunnskaper (men da må du nok jobbe litt). Emnet har en del teori (naturligvis) i tillegg til 6 t lab hver uke i fem uker (annenhver uke i en periode). Det kommer nok til å bli en del arbeid for meg med dette emnet fordi jeg ikke er superfan av å skrive labrapporter, men det må jo bare gjøres..

KJEM130 gleder jeg meg også til å ha, fordi jeg synes den organiske delen av kjemi er den mest spennende! Organisk kjemi omhandler molekyler som inneholder karbon og hydrogen. Etter hva jeg har hørt (og erfart fra organisk kjemi fra videregående) så blir det en del pugging av navn på forbindelser, men jaja, det skal nok gå det og:) 

Generelt sett så tror jeg dette blir et spennende semester for min del! Det kommer nok til å kreve en del arbeid, men med herlige venner så går jo arbeidstiden mye fortere (og det er morsommere)! Alle emnene avsluttes med en skriftlig eksamen i mai/juni, i tillegg til at MOL100 og KJEM110 har en midtsemestereksamen i mars (og i KJEM110 må labdelen av emnet være bestått for at du kan gå opp til eksamen).  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *