Studentlivet i korona

Hei alle sammen,

Vi er jo alle i en litt rar tid, og nå har vi igjen fått flere og strengere restriksjoner. I dette innlegget tenkte jeg å vise frem hvordan korona hverdagen min er, hva som har endret seg, og svare på noen spørsmål jeg tenker vi alle burde stille hverandre i disse tider.

Før VS Etter Covid-19

Jeg vil si at hverdagen min har endret seg veldig mye dette semesteret. Det jeg elsker med å være student i Bergen er jo at det er så godt studentmiljø, ikke bare på fakultet, men på tvers av alle fakultetene, og studieretningene i hele Bergen. Etter å ha bodd her i 3 år har jeg fått meg gode venninner i alle mulige studieløp her i Bergen, og pleier å være med alle disse på kryss og tvers.  Jeg er egentlig en super sosial person som får masse energi av å være med venninner, og som fletter inn masse sosiale lag og kosekvelder i den travle studiehverdagen min. Men dette er det jo, som dere sikkert skjønner, ikke mulighet for nå.

NÅ: Dette semesteret har jeg egentlig hatt 3-4 nærkontakter, i tillegg til samboeren min. Har en veldig god venn jeg jobber med hver dag på studiet, også har jeg 2 venninner som jeg spiser middager med, har spillkvelder og drikker vin med jevnlig. Det jeg synes er veldig fint med å ha 3-4 nærkontakter er at jeg kan klemme og leve noe «normalt» med med de.

Outfit – Den har endret seg noe drastisk . Hver eneste dag er det  sokker i tøffer, noe rullering av godbukser og behagelige gensere +  morgenkåpe utenpå det hele. Dette må man jo bare elske, finnes ikke noe mer komfortabelt! Kanskje det setter seg så fast som studie antrekk at jeg tar det med meg tilbake til MatNat når det åpner igjen(?)

Komfort > Utseende

Omgivelser –  studie omgivelsene har endret seg i lik grad som klesstilen. Før korona pleide jeg å sitte på MatNat fra rundt kl 8 på morgenen, og satt der rundt 8-10 timer hver dag. Nå tusler jeg mest rundt hjemme. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se på forelesninger fra sofaen, men det er blitt den nye hverdagen. (se bilde nr 2 under) Der sitter jeg og tar notater og drikker kaffe. Så beveger jeg meg hele 2 meter til spisebordet, (se bilde nr 1), hvor jeg jobber videre. Oftes ovenfor kjæresten min som har hjemmekontor.

Dette synes jeg funker ganske greit, noe koseligere er det jo. MEN… det blir jo mye mindre effektivt, og mindre timer med studier. Hvis jeg får 6 timer med studiearbeid er jeg super fornøyd. Jeg er veldig lett å forstyrre, og jeg er konstant fysen på noe å spise, så jeg åpner kjøleskapet i hvert fall 1 gang i timen.? Blir veldig kort vei fra stuebordet til sofaen for å slappe av resten av kvelden, så det sliter jeg litt med om dagen.

En som derimot ELSKER hjemmestudier er; hunden min Louis. Aldri alene hjemme, kos og lek når han vil. Han kommer bort å legger bamsen sin på foten min, og jeg, som nevnt er jo lett å forstyrre, så da blir det litt lek. Han er også veldig glad i å få med seg alt som skjer, så han ligger ofte på bordet mens jeg studerer. (se bilde til venstre). Hvis det er noen som har det godt i disse tider, tror jeg det er alle norske hjem sine hunder❤️

Spørsmål jeg tenker vi burde stille hverandre:

1.Hvordan har du det?

Jeg personlig synes helt ærlig er ganske kjipt. Synes det er både leit og urettferdig. Vi er forskjellige, og alle lærer på forskjellige måter. Noen lærer best ved å sitte for seg selv, hjemme, sånn som vi gjør nå. Men andre (meg selv inkludert) lærer best ved å være i fysiske forelesninger, sitte i grupper, jobbe med andre. Noe som er mye vanskeligere nå enn før.  Vi har dårligere studietilbud, en mer uforutsigbar hverdag, færre holdepunkter, mindre samarbeid og felleskap, men likevel skal vi prestere like bra som tidligere kull…

Jeg ser på det som om at jeg har en stor fordel, med tanke på at jeg er veldig interessert i det jeg studerer. Dette vil jeg tro egentlig er en  av de beste forutsetningene for å lykkes i disse tider. Jeg kan jo bare tenke meg hvordan det er for de som kanskje ikke har den samme indre motivasjonen.

2.Hva ser du frem til ?

Akkurat nå gleder jeg meg bare veldig til å pynte til jul! haha. Jeg bare ELSKER julen, og adventstiden. Jeg har bodd for meg selv i 3 år, og har i løpet av de tre årene jobbet opp en stor eske med julepynt. Jeg har til og med mitt eget plastikk juletre, som jeg kjøpte på et gjenbruksmarked her i Bergen for 2 år siden.  Anbefaler veldig å sjekke ut gjenbruksmarked hvis du har en liten drøm om å ha juletre i kollektivet eller i leiligheten! Jeg kjøpte mitt for 50 kr (!!) med div julepynt på.

(Hvis dere søker på «gjenbruksmarked Bergen» får dere opp det jeg var på, som ligger på Møhlenpris. )

Håper dere fikk et lite innblikk i den nye hverdagen min, og at dere vet at vi står i dette sammen. Vi har alle hver vår nye hverdag, noen har større endringer i livet sitt enn andre. Det som er sikkert er at vi skal komme oss gjennom dette sammen!